<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=3044213595801481&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Aktiviteter - sommer som vinter

Å gjøre

Tinn kommune må sies å være en av Norges mest spennende kommuner. Her begynte industrieventyret til Sam Eyde, og tungtvannsaksjonen på Vemork er kjent over hele verden. Rjukan er på UNESCOs verdensarvliste og fikk vannklossett før Slottet.

 

Men i tillegg til alt det nevnte, bidrar den ville naturen med sitt eget, og gir muligheter for annet. Under ser du et lite utvalg av aktiviteter du kan hygge deg med under besøket ditt hos oss.

Gaustatoppen Sportell ligger ved foten av Gaustatoppen, ca. 967 moh.  Rett under tregrensen, så distansen ut i snaufjellet er kort. Det samme er avstanden til Gaustatoppens bunnpunkt, hvor stiene opp starter. Det finnes flere alternative ruter opp på sommeren, men vi kan anbefale Stavsro, som også har romslig parkering. 

Avstander fra oss:

Oslo                                         180 km

Oslo Gardermoen                 228 km

Rjukan sentrum                        13 km

Rjukan Klatrepark                     17 km

Gaustabanen                           3,4 km

Vemork                                    20 km 

Gøteborg                                 423 km                                    

 

585
Tungtvannskjelleren
Vemork

Det er typisk at store tanker blir realisert på Rjukan. Å grave frem en kjeller som har ligget begravet i flere tiår, var en slik tanke. Tenkt av Bjørn Iversen, som fra barnsben av har vært lidenskapelig opptatt av historien til hjembyen. Den historiske kjelleren blir nå åpen for publikum. Her vil du kunne få komme inn i rommene hvor de unge heltene fra Telemark satte sine liv på spill. Her talte de sekunder, vel vitende om at de kanskje aldri kom derfra i live. Lokalhistorikeren, Bjørn Iversen, tok til orde for å grave den frem, og nå flere år senere, er den blitt en realitet. Vi gratulerer!

Norsk Industriarbeidermuseum 
83e0785a-d0b6-434e-96ef-310754344074-upload_image-72BF3ADE-2D80-4A43-AFB9-ACF793A406FE WEB
Sommer
Gaustatoppen

Gaustatoppen rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell og byr på Sør-Norges videste utsikt. Fra toppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge.

Toppen er lett tilgjengelig, selv på vinterstid. Gaustabanen tar deg opp til toppen med ski om du ønsker å stå ned. På toppen av fjellet ligger Gaustatoppen turisthytte. Utsikten fra toppen kan ikke beskrives, den må oppleves.

20180727_135733 (1)222
Sommer
Klatreparken

Klatreparken på Gvepseborg er langt mer enn bare en fysisk aktivitet medfølgende adrenalin. Løypene forteller historien om Tungtvanns sabotørene, og krever, om ikke like mye som av dem, men nokså mye for deg å gjennomføre. Det er tre graderte løyper, så her finnes alternativer som passer for de fleste. 

Til Klatreparken 
Benjamin A. Ward Gaustabanen
Helårs
Gaustabanen til toppen

Gaustatoppen er mulig å nå for alle. Banen, som historisk sett, har vært preget av hemmelighold og nasjonal sikkerhet, har de siste årene vært åpen for publikum. Banens dyktige mannskap kjenner historien og byr ofte på noen utsnitt under reisen opp. Og ned, for de som foretrekker det. 

DNT har i flere tiår servert kaffe og vafler i turisthytten på toppen, noe som i seg selv er verdt et besøk. 

 

Til Gaustabanen 
IMG_0144
sommer
Strikkhopp

Du ville blitt overrasket over mangfoldet som våger å kaste seg utfor Vemork broa, kun tilknyttet en strikk. Tør du? 

Telemark Opplevelser har drevet med denne attraksjonen i mange år, og representerer trygghet i alle ledd. Det er bare kaste seg i det, og kjenne man lever. 

 

Til Telemark Opplevelser 
løypekart, gausta, alpint, ski, gaustatoppen, sportell,
vinter
Gausta skisenter

Gausta skisenter har 13 heiser og 35 traseer fordelt på 550 høydemeter. Totalt har anlegget 32 km preparerte traseer hvorav den lengste er 3,8 km lang. Høyeste punkt ligger 1100 moh.

I anlegget finnes tre barneområder, to parker og ypperlig frikjøringsmuligheter. Gausta Skisenter er tilpasset alle, og du vil finne løyper i alle vanskelighetsnivåer. 

Se løypekart og åpningsider.

Les mer 
Langrenn, gaustatoppen, gausta, gaustablikk, ski, booking, vinter
vinter
Langrenn

Langrennsløypene spenner seg over alle vanskelighetsgrader, fra en lett nybegynnerløype på 2 km, til en skikkelig høyfjellstur på 23 km. Det er 85 km oppkjørte langrennsløyper og alle er godt merket. Noen av løypene er i tillegg kjørt opp med skøytespor.

Det er også mulig å ta seg en hyggelig tur på kveldstid i den ca 3 km lange lysløypa. I sesongen kjøres løypene opp hver dag. Du kan følge preppemaskinen live for å se hvilke løyper som nylig er preppet. www.skisporet.no

Skikjøring Gaustatoppen, gausta, gaustatoppen, banen, heis, skikjøring, snø
vinter
Frikjøring

Fra Gaustatoppen har du Sør-Norges mest unike frikjøring foran dine føtter.

Området rundt Gaustatoppen er anerkjente som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng.

Vinterstid er Gaustatoppen et frigjørings eldorado for både voksne og barn! For snowboard og freeski er området rundt Gaustatoppen anerkjente som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. I alpinanlegget finnes mange korte morsomme frikjøringslinjer.

Les mer