<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=3044213595801481&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Aktiviteter

Å gjøre

Naturen har lagt til rette for at vintertilbudet på Gausta skal favne de fleste. Den historiske Gaustabanen, off-piste fra Gaustatoppen, 85 km langrennsløyper og 35 ulike nedfarter på Gausta Skisenter.

Gaustatoppen Sportell ligger på Hovdestaul. 
Hovdestaul er det første område man ankommer når man kjører fra Rjukan og opp fjellsiden, og er nå blitt et ypperlig utgangspunkt for all aktivitet i område.
 
Gaustatoppen Sportell ligger kun få stavtak fra både alpinanlegg og langrennsspor, og med en uslåelig utsikt til Gaustatoppen vil vi påstå at Sportellet har en unik beliggenhet. Med sportellets nye restaurant, skiutleie og skishop vil Hovdestaul som område løftes betraktelig, og dermed bli et frittstående sted og attraktivt samlingspunkt for besøkende

løypekart, gausta, alpint, ski, gaustatoppen, sportell,
Gausta skisenter

Gausta skisenter har 13 heiser og 35 traseer fordelt på 550 høydemeter. Totalt har anlegget 32 km preparerte traseer hvorav den lengste er 3,8 km lang. Høyeste punkt ligger 1100 moh.

I anlegget finnes tre barneområder, to parker og ypperlig frikjøringsmuligheter. Gausta Skisenter er tilpasset alle, og du vil finne løyper i alle vanskelighetsnivåer. 

Se løypekart og åpningsider.

Les mer 
Langrenn, gaustatoppen, gausta, gaustablikk, ski, booking, vinter
Langrenn

Langrennsløypene spenner seg over alle vanskelighetsgrader, fra en lett nybegynnerløype på 2 km, til en skikkelig høyfjellstur på 23 km. Det er 85 km oppkjørte langrennsløyper og alle er godt merket. Noen av løypene er i tillegg kjørt opp med skøytespor.

Det er også mulig å ta seg en hyggelig tur på kveldstid i den ca 3 km lange lysløypa. I sesongen kjøres løypene opp hver dag. Du kan følge preppemaskinen live for å se hvilke løyper som nylig er preppet. www.skisporet.no

Les mer 
Gaustatoppen, gaustabanen, gausta, frikjøring
Gaustatoppen

Gaustatoppen rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell og byr på Sør-Norges videste utsikt. Fra toppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge.

Toppen er lett tilgjengelig, selv på vinterstid. Gaustabanen tar deg opp til toppen med ski om du ønsker å stå ned. På toppen av fjellet ligger Gaustatoppen turisthytte. Utsikten fra toppen kan ikke beskrives, den må oppleves.

Les mer 
Skikjøring Gaustatoppen, gausta, gaustatoppen, banen, heis, skikjøring, snø
Frikjøring

Fra Gaustatoppen har du Sør-Norges mest unike frikjøring foran dine føtter.

Området rundt Gaustatoppen er anerkjente som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng.

Vinterstid er Gaustatoppen et frigjørings eldorado for både voksne og barn! For snowboard og freeski er området rundt Gaustatoppen anerkjente som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. I alpinanlegget finnes mange korte morsomme frikjøringslinjer.

Les mer