<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=3044213595801481&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Gaustatoppen 1883 moh.

Gaustatoppen rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell og byr på Sør-Norges videste utsikt.

Fra toppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge. Toppen er lett tilgjengelig, også på vinteren. Gaustabanen tar deg opp til toppen med ski om du ønsker å stå ned.

På toppen av fjellet ligger Gaustatoppen turisthytte. Her er det mulig å varme seg, kjøpe vafler og noe varmt og drikke på. Utsikten fra toppen kan ikke beskrives, den må oppleves.

IMG_1314

Gaustabanen

Gaustabanen er en spektakulær kabelbane som går inne i selve Gaustatoppen. Turen tar ca 15 minutter. De første 50 årene var Gaustabanen hermetisk lukket NATO-anlegg. Men i dag kan du og jeg også få ta del i den spennende opplevelsen det er inne i fjellet. Om du så bare ønsker å ta banen opp og ned for å nyte utsikten fra toppen er det fult mulig. Ønsker du å ta med deg skiene dine opp for å stå ned igjen er det også en populær aktivitet. I dag er Gaustabanen åpen både sommer og vinter, men åpningsdato avhenger av værforholdene. 

skallert

Skikjøring fra toppen

Området rundt Gaustatoppen er anerkjente som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng.  En ryggsekk med skredsøker, søkestang og spade er minstekravet ved krevende offpiste-kjøring. Ryggsekken gir dessuten en viss beskyttelse for ryggen ved fall i steinete partier. Det finnes en snill offpiste-trasé som er oppmerket, og som går ned fra Gaustatoppen langs den sørlige fjellsiden. For å kjøre ned Gaustatoppens renner må du være svært dyktig på ski, ha forskriftsmessig sikkerhetsutstyr og være i følge med en erfaren guide.

e4p2lonzgc7kbelvs19b

Gaustatoppen turisthytte

Gaustatoppen Turisthytte ligger på toppen av Gaustatoppen. Her kan du nyte nystekte vafler og en kopp kaffe samtidig som du har en fantastisk utsikt over store deler av Sør-Norge. Hytta er bygd av stein fra toppen, og har tatt imot turister siden 1893. Hytta følger Gaustabanen sine åpningstider. Ønsker dere å overnatte i denne pittoreske hytta, så har den plass for opptil 11 personer. Ved overnatting serverer de til og med lokal mat til frokost og middag. Forhåndsbestill overnatting på telemark@dnt.no.

Har du spørsmål? 

Spør oss da vel - vi hjelper deg gjerne! :)

Kontakt oss


IMG_5767-1

 

Følg oss