<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=3044213595801481&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Se & Gjøre

Har du tenkt deg på norgesferie i sommer? Vel, Gaustatoppen Sportell er lokalisert i hjertet av Telemark.

Å gjøre

Gaustatoppen Sportell har en uslåelig utsikt til Gaustatoppen. Sportellet er det perfekte utgangspunktet for all aktivitet i nærområdet og er det hotellet som ligger nærmest Gaustatoppen!

Det er ingen tvil om at det finnes mange fine steder i Norge, men det som gjør Gausta spesielt er nærheten til fjellet Gaustatoppen og verdensarvbyen Rjukan. Gausta har ganske enkelt mer av det meste og opplevelser av de sjeldne. Besøk oss i sommer å bo midt i hjertet av opplevelsene! Sjekk vårt aktivitetskart i bunnen av siden.

Fotturer, gaustatoppen, gausta, rjukan
Se våre favoritter
Fotturer

I området rundt Gausta er det en rekke turstier. Det skiftende landskapet med Vestfjorddalen, Gaustatoppen og Hardangervidda nasjonalpark like rundt hjørnet gjør fotturer i dette området til noe utenom det vanlige.  Vi har samlet 5 av våre favoritter for hele familien her!

Se turene her
rjukan, sommer, norge, gaustatoppen, overnatting
Kun 15 minutter unna
Byen Rjukan

Byen Rjukan, som ligger rett nedenfor Gaustatoppen, er med på UNESCOS verdensarvliste og har en fantastisk historie. Her er opplevelsene minst like mange. Rjukan byr på en unik kombinasjon av norsk industri- og krigshistorie og muligheter for et mangfold av naturaktiviteter.

Gaustatoppen, gaustabanen, gausta, fottur, gåtur, overnatting
1883 MOH
Gaustatoppen

Gaustatoppen (1883 m.o.h.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Gaustatoppen er det perfekte utgangspunktet for opplevelser i området. Ta med store og små  og utforsk hva vi har å tilby av aktiviteter, hele året! Besøk oss i sommer å bo midt i hjertet av opplevelsene!

Våre overnattingspakker

Vi ønsker å gjøre det enklere for deg å velge, og tilbyr derfor overnatting hos oss inkludert aktiviteter i området.

Se våre pakker
SEVERDIGHETER OG OPPLEVELSER

Se & Gjøre

Våre hytter og hotell er det perfekte utgangspunktet for opplevelsene i området. Alt dette innenfor 30 minutter med bil fra Gausta. Det er ingen tvil om at overnatting ved foten av Gaustatoppen ikke blir en kjedelig opplevelse for noen i familien. Ved og rundt Gaustatoppen florere det med fotturer og vakker natur, klatrepark, badehall med innendørs og utendørs bad og sklie, historisk tungtvannsmuseum, bane inne i fjellet, og mye mye mer!

Rjukan klatrepark, gaustatoppen, rjukan
NORGES RÅESTE UTSIKT
Rjukan Klatrepark

Rjukan klatrepark er en helt unik klatreparkopplevelse.  Eventyret starter med en helt spesiell attraksjon, Krossobanen. Om du bor på Gaustatoppen Sportell vil du motta ett gratis dagspass pr opphold hos oss!

Avstand fra Gaustatoppen Sportell: 
25 minutter med bil

krossobanen, rjukan, overnatting, gaustatoppen
SNARVEIEN TIL HARDANGERVIDDA
Krossobanen

Krossobanen er en taubane som på 5 minutter frakter deg fra Rjukan og opp til foten av Hardangervidda. Du kan ta med både sykkel og ski i Krossobanen, og benytte deg av alle naturopplevelsene Hardangervidda gir. 

Avstand fra Gaustatoppen Sportell: 
25 minutter med bil

gaustatoppen, gaustabanen, gausta, overnatting, rjukan
BANEN INNE I FJELLET
Gaustabanen

Gaustabanen er en spektakulær bane som går inne i selve Gaustatoppen. Den tar deg til toppen av Gaustatoppen på 15 minutter. Spennende for hele familien. Åpen hver dag!

Avstand fra Gaustatoppen Sportell: 
10 minutter med bil

Rjukanbadet, gaustatopppen, gausta, rjukan, bad, familie
VELVÆRE FOR HELE FAMILIEN
Rjukanbadet

Rjukanbadet er et stort badeland og har noe å tilby enten du vil svømme, slappe av i velvære avdelingen eller få unnagjort dagens trim på det flotte treningsstudioet. 

Avstand fra Gaustatoppen Sportell: 
20 minutter med bil

sykkel, gaustatoppen, overnatting
SYKKELTURER PÅ RJUKAN
Sykkel

Opplev området fra sykkelsete. I området rundt Gausta finner du sykkelstier egnet for både terrengsykkel og landeveissykkel. På Gausta kan du leie sykkel.

NIA, vemork, tungtvann, rjukan
NORSK INDUSTRI OG KRIGSHISTORIE
Vemork

På Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie. Den mest kjente utstillingen er nok “Helter i Telemark”. Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork er kanskje mest kjent for sin presentasjon av Rjukans krigshistorie.

Avstand fra Gaustatoppen Sportell: 
35 minutter med bil

Aktivitetskart sommer 2021